Matematik

Potensfunktion?

15. juni 2010 af AstridxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej Alle (:

Er der nogen der kender beviset for at finde a for en potensfunktion?

Mvh Astrid xD


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2010 af Tyrael (Slettet)

Se vedhæftede fil for bevis:
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2010 af placebo321 (Slettet)

Følgende sætning skal bevises:
 

a = log(y2/y1)/log(x2/x1)

Antag at punkterne (x1,y1) og (x2,y2) liggerpå grafen for en potensudvikling. Der gælder altså følgende:

b*x1a = y1  og b*x2a = y2

Ovenstående divideres:

b*x2a/b*x1a = y2/y1

b forkortes væk og ved bruge af potensregnereglerne, kan følgende skrives:

(x2/x1)a= y2/y1

vha. af logaritmeregnereglerne fås:

a = log(y2/y1)/log(x2/x1)

Q.E.D - w5

 


Svar #3
15. juni 2010 af AstridxD (Slettet)

tak (:


Skriv et svar til: Potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.