Matematik

Difenitionsmængden

17. juni 2010 af Asal83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

(x2/ 2x+1)-1

Difinitionsmængden, hvordan finder man det ??? i dette brøk, hvor x2 er divideret med 2x+1 og hele brøkken -1 .

Venligst hvis der regnes , hjælper det meget med mest detaljer muligt :-) og uden Solve, kan godt solve men vil regne det i hånden :-)

mange mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2010 af Economist (Slettet)

Du må ikke have en nævner, der giver 0, så du må kræve at 2x+1≠0. Dette er ikke opfyldt for x=-(1/2), så funktionen er defineret for x∈R\{-(1/2)}, hvilket betyder, at funktionen er defineret på hele den reelle talmængde bortset fra x=-(1/2).


Svar #2
17. juni 2010 af Asal83 (Slettet)

hvad med -1 ??? hvad gjorde du med den????


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2010 af Economist (Slettet)

Den er underordnet. Du skal kun kigge på brøken. Du må bare ikke have, at nævneren i brøken giver 0. Resten er fuldt tilladt.


Svar #4
17. juni 2010 af Asal83 (Slettet)

Ok så er brøkken =0 når x er -0,5 , skal jeg bare se bort fra -1 ????

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2010 af Economist (Slettet)

Nej. Nævneren er lig 0, når x=-0,5. Og ja, resten er så ligegyldigt. Du kigger heller ikke på tælleren af brøken. Kun nævneren!


Svar #6
18. juni 2010 af Asal83 (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: Difenitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.