Matematik

f'(x) og f''(x)

17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)
Hey

er der ikke lige en der kan hjælpe mig med at finde løsningen til f'(x) og f''(x) og metoden af disse 2 ligninger?

f(x)=3cos(x)-4sin(x)

f(x)=2sin(x)+cos(x)


på forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2005 af frodo (Slettet)

hint:

(f+g)'(x)=f'(x)+g'(x), og
(kf)'(x)=k*f'(x)

Svar #2
17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

jamen jeg kan dælme ikke huske hvad cos og sin er differentieret

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2005 af frodo (Slettet)

så slå dem dælme op i din formelsamling.

Svar #4
17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

Ok, kan det passe at den første blir:

f'(x)=-3sin(x)-4cos ???

og den anden

f'(x)=2cos(x)-sin(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2005 af frodo (Slettet)

se.. Du kan jo godt!

Svar #6
17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

:D hehe

Svar #7
17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

ok nu sidder jeg altså lige med 2cos(x)=sin(x)

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2005 af frodo (Slettet)

hvorfor?

Svar #9
17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

hov, det gik lige for hurtigt.
sidder altså lige med 2cos(x)=sin(x) da jeg jo skal finde ekstrema, men hvordan kommer jeg lige videre der, skal jo dividere men kan ikke lige få det til at gå op

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2005 af frodo (Slettet)

ahh.. Idet du indser, at cosx ej er 0, idet det da ville give sinx=1, deles du med denne, hvoraf du får tangens, da tanx=sinx/cosx

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. marts 2005 af frodo (Slettet)

ganske ligesom igår..

Svar #12
17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

så det blir 2=tan(x) ???

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. marts 2005 af frodo (Slettet)

jep

Svar #14
17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

arh perfekt :D

godt være jeg lige vender tilbage når jeg skal finde vendetangenter, nu får vi lige at se

Svar #15
17. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

Er jeg på rette vej?

f'(x)=-3sin(x)-4cos(x)
f''(x)=-3cos-4-sin(x)

f'(x)2cos(x)-sin(x)
f''(x)=-2sin(x)-cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. marts 2005 af frodo (Slettet)

ja

Skriv et svar til: f'(x) og f''(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.