Studievejledning

Vedr. klage

18. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

Har mit gymnasium en kopi af min ekasmensopgave (stil)? Jeg vil nermlig gerne klage, men det lader til at jeg ikke har en kopi :-( (ja jeg ved det, det er skide dumt)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2010 af Jerslev

#0: Fra den skriftlige studentereksamen?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
18. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

#1

Ja..


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2010 af Jerslev

#2:Såvidt jeg husker er det ikke gymnasiet, men de to cencorer, der vil ordne din klage. Det er lidt besværligt, men de har gode nok noter til at kunne ordne klagesager.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. juni 2010 af Roman Garcia

Du kan jo godt klage uden at have selve din opgave. Hvis du klager tager censorerne den op til overvejelse og kommer herefter med en udtalelse. Hvis du ikke er tilfreds, så kan du eventuelt klage til undervisningsministeriet, hvis din rektor er enig i, at din klage skal fortsætte.


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. juni 2010 af allan_sim

#0.

Ja, skolen har din opgave liggende, hvis du gerne vil se den inden en eventuel klagesag. Du bør dog overveje, om det er besværet værd. Har det betydning i forhold til den uddannelse, du vil søge ind på, og hvor meget rykker det på dit gennemsnit?

Det er meget sjældent, at klagesager på skriftlig eksamen fører til noget, da karakteren er givet i dialog mellem to uafhængige censorer.


Svar #6
19. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

#5

Er det kun mig der synes at der er vildt absurd at jeg får 4 når jeg har afsluttet både engelsk A og B med 12? er det ikke en grund i sig selv til at klage?

Jeg har tit fået at vide at mit sprog er altfo højtakademisk, men at det kan trække ned? Fy for den lede...


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. juni 2010 af allan_sim

#6.

Jeg kender dig ikke og kan derfor ikke svare andet end generelt, at en højere årskarakter naturligvis ikke er en begrundelse for en klage i en konkret eksamenssituation - her forholder man sig til en konkret opgavebesvarelse.

Den eneste farbare vej for en klage er at argumentere for, at du i din besvarelse af eksamensopgaven har levet op til de faglige mål i en grad, der berettiger mere end 4.


Svar #8
19. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

#7

ok :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. juni 2010 af Roman Garcia

Jeg lå også på 10 i årskarakterer i englesk, men fik en rigtig lav eksamenskarakter. Der er mange faktorer, som spiller ind til eksamen - tidspres osv. - så jeg vil ikke sige, at årskaraktererne overhovedet kan danne sammenligningsgrundlag.

Det du skal gøre er eventuelt at snakke med din lærer på det pågældende område og få denne vil at vurdere, om der er mulighed for at få hævet karakteren. Det er et forholdsvis tungt system, så hvis din lærer siger, at karakteren er nogenlunde korrekt, så vil det formentlig være spild af din tid at gå igennem formaliteterne. På den anden side, må man også sige, at du bør klage, hvis læreren mener, at karakteren ikke er retvisende.


Skriv et svar til: Vedr. klage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.