Matematik

Tangentplan

19. juni 2010 af TrineKirikiri (Slettet)

Hej folkens.

Jeg er lidt i tvivl om et eksempel på udregning af tangentplanen.

Jeg har en kuglen med centrum C(5,6,3) og radius 3. Punktet P har koordinatsæt (7,4,2) og ligger self på kuglen.

Deraf kan jeg udregne en ligning for tangentplanen:

-2(x-7)+2(y-4)+1(z-2)=0

og det reduceres til

-2x+2y+z+4=0

hvor kommer det sidste 4 så fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2010 af keg (Slettet)

Når du ganger ud de 3 parenteser, får du fra hver parentes et tal og disse sammenlagt giver4:

14-8-2=4


Skriv et svar til: Tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.