Matematik

Farvaskala

20. juni 2010 af emptry - Niveau: 10. klasse

Hej boys and girls,

Jeg er ved at gøre mig eksamens projekt færdig, og mangler nu kun lige at beskrive farvaskalaen ud fra 2 tals systemet og bit, er der nogen der har lige forstand på det..

altså jeg skal kunne vise at der er 3*256 farver (R,G,B) og så skal jeg kunne forklare sammenhænget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Lidt ved jeg da,

Jeg forsøger at vedhæfte en fil om det.

Vil du vide mere, så spørg bare

Filen stammer fra et kursus i HTML-kodning, jeg holdt for en del år siden.

Vedhæftet fil:RGBFARVER.DOC

Brugbart svar (1)

Svar #2
20. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Du får lige løsningen på opgaverne også


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Skal åbnes med browswren


Svar #4
20. juni 2010 af emptry

Hej mette,

Det rigtig godt det du giver mig .. men det er jo med hextal..

"det påstås, at der teoretisk set kan skelnes mellem 256^3 forskellige farver – udregn tallet – forklar påstanden"

sådan skriver min lærer


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Fik du ikke afsnittet om hextal med?

ff er hextallet for 15*16+15 = 255 som 10 tal, dertil kommer 0 altså ialt 256 toner for hver farve


Svar #6
20. juni 2010 af emptry

jo men jeg skal jo ikke ind omkring hextal? Jeg skal jo foraklare sammenhænget mellem en farve og 2tals systemet.. udfra bit .. farver larges jo i bit ik?


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Farverne angives i 8-bit, som er en "blokke i computerens opbygning"

I 8 bil er der 8 cifre i 2 tal-systemet.

første ciffer er 20, andet ciffer 21 o.s.v.         cifrene nummereres bagfra i tallet

8. ciffer er så 27=128

det største tal man kan skrive er 11111111=128+64+32+16+8+4+2+1=255 dertil kommer 00000000

hvilket giver 256 muligheder for hvert ciffer

Hjalp det?


Svar #8
20. juni 2010 af emptry

Ja rigtig rigtig meget.. super mette, lige hvad jeg manglede.. Kender du et sted på nette hvor jeg kan læse mere om det ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Nej desverre ikke.

Skærmen er opbygger af "små projektøre" røde, grønne og blå (RGB) hver af disse kan indstilles med 256 forskellige lysstyrker, hvorved den farve du ser på skærmen indstilles. Dette giver 2563 forskellige muligheder. Det menneskelige øje er dog ikke istand til at skeldne mellem så mange farver.

Ved kodning af baggrundsfarve m.m. på hjemmesider angives farverne i hextal, da komputerens elektronik er opdelt i 8-bit enhedder, der bruges 3 af disse til angivelsen af farven.


Skriv et svar til: Farvaskala

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.