Matematik
Kurveintegrale
18. marts 2005 af
Export (Slettet)
Hejsa.
Jeg skal have løst Opgave 2 (4) på side 2 på
http://home.imf.au.dk/matkt/notedir/opg02.pdf
Mit problem er, at jeg får et ufatteligt stort og kompliceret udtryk, når jeg finder F(gamma(t)), som jeg så skal integrere.
Det må simplethen kunne gøre på en "smart" måde, men jeg kan ikke lige gennemskue det.
Jeg skal have løst Opgave 2 (4) på side 2 på
http://home.imf.au.dk/matkt/notedir/opg02.pdf
Mit problem er, at jeg får et ufatteligt stort og kompliceret udtryk, når jeg finder F(gamma(t)), som jeg så skal integrere.
Det må simplethen kunne gøre på en "smart" måde, men jeg kan ikke lige gennemskue det.
Svar #1
18. marts 2005 af 404error (Slettet)
Den første del af opgaven er næsten et stort hint til, hvad der bør gøres. Du kan skrive vektorfeltet F som
F(x,y)=G(x,y)+H(x,y),
hvor G er konservativt. Hvis derfor
grad f = G,
kan du skrive det søgte kurveintegral som
int_gamma grad f dr+int_gamma H dr.
Prøv selv at regne videre herfra.
F(x,y)=G(x,y)+H(x,y),
hvor G er konservativt. Hvis derfor
grad f = G,
kan du skrive det søgte kurveintegral som
int_gamma grad f dr+int_gamma H dr.
Prøv selv at regne videre herfra.
Skriv et svar til: Kurveintegrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
