Andre fag

Sygeeksamen? Hvad synes I

10. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har været lidt småsyg (hovedpine, host, ond i hals, småfrysen, træthed) siden igår, og da jeg skal op torsdag (naturfag) og fredag (biologi), så går jeg allerede og overvejer sygeeksamen i august. Jeg har virkelig check på stoffet i begge fag, og jeg ved, at jeg med lidt held kan komme helt op at ringe, men jeg vil altså ikke gå op, hvis jeg føler mig som en klat opkast den dag, jeg skal op.
Spørgsmålet er så om det er værd at vente helt til august? Er læreren og censoren stengere ved en sygeeksamen? Er der nogen, der kan fortælle om det af erfaring?
Måske kan jeg også blive endnu bedre i mit stof eller hvad...

jeg er lidt forvirret og ved ikke, hvad jeg skal. Håber lidt input fra jer vil få mig til at træffe en beslutning, der er til at leve med.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2003 af Katrine (Slettet)

du skal jo komme med en lægeerklæring for at få lov til at gå op til sygeeksamen, så det skal jo være seriøst før du opgiver den normale..

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2003 af 1. Charlotte (Slettet)

Jeg skal ikke kunne sige, hvad du skal eller ikke skal. Det jeg ved er bare, at skriftlige sygeeksamener er sværere end "de rigtige" - det kunne være, at det også er sådan med mundtlige, men jeg ved det ikke..
Jeg kunne selvfølgelig forestille mig, at censor kan have en lidt dårlig indstilling til elever, der vælger sygeeksamen fremfor almindelig.
Hvis du har det sådan, som du har det, og du ved, at du kan dit stof, så ville jeg gå op, hvis jeg var dig. Så længe din sygdom ikke går ud over din hukommelse eller fokuseringsevne i løbet af den time (eller derunder) du skal op.
Håber, at der er andre, der giver lidt mere konkret svar til dig (evt. med erfaring), end jeg har gjort, men jeg har da sagt min mening..
Håber, at du kommer til et svar.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2003 af 1. Charlotte (Slettet)

Det kan selvfølgelig også være, at din situation når at ændre sig inden eksamensdagene - du kan få det værre eller bedre. Hvis du får det værre, kan det være en influenza, lad da væremed at gå op. Men ellers synes jeg stadig, at det er det bedste at gå op.
Forestil dig forresten, at sidde i august og fortryde, at du ikke bare gik op til juni. Alle andre har været oppe nu, men du sidder og skal læse i din sommerferie..

Men igen er det selvfølgelig dit valg.

Svar #4
10. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Det der med sygeeksamen kræver altså ikke nogen lægeerklæring Katrine så længe du er en god elev. Dvs. relativt lidt fravær og gode karakterer...

Men hvis du derimod er en elev, der forsømmer og har det med at pjække, så vil skolen nok have en erklæring.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2003 af Katrine (Slettet)

hmm.. jeg fik ellers bare at vide, at man skulle stille med sådan en. Så undgår man jo ting såsom elever, der kommer for sent osv. Men jeg mener, ligesom Charlotte, at med mindre Mads ikke har det værre, end han giver udtryk for, at han så skal gå op.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2003 af Yasw (Slettet)

Med hensyn til lægeerklæringer så forlanger mit gym det ihvertfald. Jeg har en nærmest ikke eksisterende fraværsprocent, men blev desværre meget syg til den skriftlige dansk årsprøve. De krævede en lægeerklæring og den kostede mig lige 75kr.

Om du skal gå op i de fag, vil jeg nok først beslutte mig endelig om på selve dagen. Såvidt jeg ved skal man bare melde at man er syg om morgenen, så man kan ligeså godt vente til at se hvordan man har det på selve dagen.
Ellers så er det vel lidt nemmere at gå op til en mundtlig eksamen hvis man er lidt småsløj, da de jo ikke tager så lang tid. Men hvis du konstant har kvalme og skal kaste op ofte, så er det nok ikke den bedste ide at gå op vil jeg mene.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2003 af Katrine (Slettet)

75 kr er da billigt.. Min læge tager 300 kr for det :(

Svar #8
10. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Koster det penge at gå til lægen?

Svar #9
10. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

gå dog op, det du har sagt er ikke sygdom, det går over efter et par dag, og hvis du endda kan stoffet så få det overstået!!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. juni 2003 af x1 (Slettet)

Om det koster penge at gå til lægen??? NEJ!
Men man skal nok først afgøre med sig selv om man gerne vil op eller ej, i stedet for at gå til lægen og lade ham/hende afgøre det, i hvert fald i det her tilfælde, hvor Mads ik selv er i tvivl.

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2003 af Yasw (Slettet)

Det koster vist penge at få lavet sådan en erklæring. Min læge sagde ihvertfald at de var hun nødt til da det stod i reglerne.

Svar #12
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

tag et par kodymagnyler eller sådan noget.. De kan hjælpe dig gennem det værste. Har du været til lægen? Det kan jo være, det er noget, man skal have pencillin for..
Men: Du er ikke syg med mindre du tager en sygeeksamen. Og til sygeeksamen kræves altså lægeerklæring - det er en lov.

Svar #13
12. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

MUHAHAA, jeg var nok bare lidt smånervøs, men min næse er stadigvæk tæt. Det afholdt dog ikke mig fra at gå op i dag og score et 11-tal :-) stort smil

Svar #14
12. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

lidt dumt at tage syge med mindre man er meget syg, for så vil nok også komme til at glemme noget af det man har lært i løbet af året. Så det er bedst og går op til tide.

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. juni 2003 af 1. Charlotte (Slettet)

Tillykke Mads! Det lyder godt at du besluttede dig for at gå op ;)

Et 11-tal er ikke helt dårligt!! Det gør lige dét ekstra at man kan gå en velfortjent sommerferie i møde!

Skriv et svar til: Sygeeksamen? Hvad synes I

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.