Historie

Kildekritik til historie eksamen

21. juni 2010 af bl0nd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal op i historie mundtlig imorgen (24-timers prøve). Har trukket emnet "det nye rige i ægypten", men har lidt svært ved hvilken slags kildekritik jeg skal bruge på de tekster og billeder jeg har, da de er fra ca. 1550 f.kr., hvor man ved mange af dem end ikke ved hvem der har skrevet dem. Nogle som ved noget om dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2010 af Mads1980 (Slettet)

Det er for så vidt den samme kildekritk disse tekster skal underkastes, som hvis de var skrevet 1550 e.Kr.

Dog er der naturligvis en lang større usikkerhed forbundet med kilder fra f.eks. det nye rige - for som du selv påpeger, vil der i mange tilfælde være tale om skrifter hvor vi ikke kender ophavsmanden og taksten er højest sandsynlig heller ikke komplet.

Man skal derfor være varsom med sine konklusioner, men det må omvendt heller ikke være sådan at vi forkaster kilderne fordi vi ikke kender ophavsmanden, eller fordi dele af kilden mangler. Vi har ikke så mange kilder til at belyse de tidlige historiske perioder, så vi må bruge det vi har med den usikkerhed dette indebære.

Tag forbehold for al den usikkerhed der er forbundet med at bruge de kilder du har til rådighed. At du har blik for at det har en betydning at vi ikke kender kildernes ophavsmænd, viser netop at du har kildekritisk forståelse. 

.


Skriv et svar til: Kildekritik til historie eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.