Matematik

Logaritmer - HJÆLP

21. juni 2010 af AnnaMikkelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg forstår i bund og grund ikke logaritmer!? Hvad betyder de, hvad bruges de til, hvad er det?

Hvordan anvender man dem i et korrekt eksempel? 

Håber meget i kan hjælpe mig, for skal snart til prøve i det!? :S

Hilsen en forvirret . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

log 103   = 3

log 106   =6

log(102*103) = log 102 + log103  = 5

10x/y  = log(x/y) = logx-logy

En af fiduserne i logaritmer er at man kan adderer 2 tal med hinanden i stedet for at gange tallene med hinanden, hvis man finder 10tals-potenser til tallet. Man kan også trække to tal fra hinanden i stedet for at dividere tallene hvis man kender tallenes 10-tals-potenser. Det udnyttede man i gamle dage hvor man brugte regnestokken som lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2010 af mathon

10x/y = log(x/y) = logx-logy        →       x/y = 10log(x/y) = 10log(x) - log(y) = 10log(x) / 10log(y)


Svar #4
22. juni 2010 af AnnaMikkelsen (Slettet)

mange tak! Det hjalp :)


Skriv et svar til: Logaritmer - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.