Matematik

Løsningsformlen til andengradsligningen - kvadratsætning?!

22. juni 2010 af Buster98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:

Jeg sidder med beviset til løsningsformlen til andengradsligningen, og er kommet til et led, jeg ikke forstår.

Ifølge min lærer skal leddet (2ax)^2 + 4abx + b^2 ved hjælp af en kvadratsætning blive til (2ax + b)^2.

Jeg forstår overhovedet ikke, hvordan det kan lade sig gøre.. Er der nogen der vil forklare mig det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2010 af peter lind

Der bruges reglen om kvadratet på en toleddet størrelse (a+b)2 = a2+b2+2a*b Her med a -> 2a*x. Du kan evt. også simpelthen udregne (2a*x+b)2 hvis det forekommer dig nemmere


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2010 af sasc (Slettet)

Du skal her bruge din viden om kvadratsætningen:

Kvadratsætning på sum: (a+b)^2 = a^2 + b^2 +2ab

Altså første led i anden plus andet led i anden plus det dobbelte produkt.

Nu gør vi så det samme med dit andet led, for at vise dig at det bliver til det led du er kommet til nu:

(2ax + b)^2 = 2ax^2 + b^2 + 4abx

Jeg håber at dette kunne hjælpe :-)


Svar #3
22. juni 2010 af Buster98 (Slettet)

Tusind tak begge to! :-D

Nu kan jeg jo godt se, at det er logisk nok. Der må været gået en klap ned..

I har reddet min mundtlig matematik årsprøve! :D


Skriv et svar til: Løsningsformlen til andengradsligningen - kvadratsætning?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.