Studievalg og videregående studie

mat B dumpet ...

25. juni 2010 af manne1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

jeg er desværre dumpet i skriftlig mat B, trods min standpunktskarakter er 7 både mundtligt og skriftligt.

jeg skal bruge mat på mindst B niveau for at gøre mig forhåbninger om at komme videre på universitetet, så derfor vil jeg gerne tage skriftlig mat B eksamen om i løbet af sommerferien eller 3g ... hvordan gør jeg det?

jeg ved godt at man kan tage GSK efter hhx, men det er min sidste udvej.

min skole eller rettere rektor på niels brock jtp vil ikke engang godtage min klage om en revurdering. jeg lavede nemlig stortset alle opgaverne til eksamen og er sikker på mindst halvdelen.

håber virkelig at i kan hjælpe mig.

på forhånd tak.

Mie


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. juni 2010 af lexibexi

hvad var dine årskarakterer? hvis snittet for alle dine matematikkarakterer (årskarakterer, skriftligt + eventuel mundtlig eksamen) er over 2 er du bestået


Svar #2
25. juni 2010 af manne1 (Slettet)

jeg har altid fået 7-10 i mine afleveringer altså blækregninger & emneopgaver. derudover har jeg fået 7 i både min mundtlig & skriftlig årskarakter. jeg udtrak ikke mat b mundtligt så der vil stå 7, men jeg udtrak skriftlig og jeg dumpede med 00 ...

alt i alt har jeg fået 7 i årskarakter siden 1g. har jeg så bestået eller dumpet mat B trods den katastrofale eksamen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. juni 2010 af Blueoil (Slettet)

Du har bestået matematik B fordi du har fået 7-7 i årskarakter. Om du så havde fået -3 både til mundtlig og skriftlig eksamen, da havde du stadig bestået, i og med at dit gennemsnit i mat havde været 2.

(7+7-3-3) / 4 = 2


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. juni 2010 af lexibexi

dit snit er (7 (års skriftlig) + 7 (års mundtlig) + 0 (skriftlig eksamen))/3 (antallet af karakterer) = 14/3 = 4,7, så du er bestået


Svar #5
25. juni 2010 af manne1 (Slettet)

dvs. at jeg har et gennemsnit i mat på (7+0) / 2 = 3,5        ALTSÅ 7 I MUNDTLIG & 0 SKRIFTLIG ...

så jeg kan sagtens komme ind på universitetsuddannelser, ser har mat b som krav?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. juni 2010 af lexibexi

som beskrevet er dit snit i mat b 4,7, så du er bestået og kan dermed søge ind på universitetsuddannelser der har matematik b som specifikt adgangskrav


Svar #7
25. juni 2010 af manne1 (Slettet)

vil både standpunktskaraktere og eksamenskaraktere stå på eksamensbeviset i 3g?

så der vil stå standpunkts skriftlig: 7

eksamen skriftlig: 00

standpunkt mundtligt 7

& kan jeg risikere at blive valgt fra af universiteterne fordi der står oo under skriftlig mat b ?


Svar #8
25. juni 2010 af manne1 (Slettet)

ok tusinde tak ! .. men hvem er du ? altså en tideligere studerende eller ?

ska jo vide om du har 100 % ret


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. juni 2010 af lexibexi

ja -altså ikke standpunktskaraktererne, men årskaraktererne (de endelige standpunktskarakterer).

de kan ikke vælge dig fra fordi du fik 00 til den skriftlige eksamen -dette har ingen betydning for dine chancer for at blive optaget


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. juni 2010 af lexibexi

jeg er universitetsstuderende (psykologi på KU og tidligere arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole) og har efterhånden rimelig godt styr på optagelsessystemet og beregning af karakterer og gennemsnit efter selv at have søgt ind på en videregående uddannelse 2 gange. hvis du vil ha' det bekræftet, så ring til studievejledningen i fiolstræde (33 14 15 36) eller din studievejleder.


Svar #11
25. juni 2010 af manne1 (Slettet)

ok tak, det var bare det jeg ville høre. du har virkelig reddet min sommer ! :D


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. juni 2010 af lexibexi

det var så lidt -held og lykke med at blive optaget :)


Skriv et svar til: mat B dumpet ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.