Generelt

Lærercrushes/forelskelser

30. juni 2010 af Seifos

Hej studi. :)

Nu har jeg igennem mange år læst mange debatter rundt omkring på nettet og debatteret irl om, at folk falder pladask for deres lærere og hvorfor de gør det. Lige nu er det særligt sæson for den slags debatter åbenbart, så nu tænkte jeg at jeg også ville hive debatten herind, da vi jo alle har været i berøring med undervisningssystemet på den ene eller den anden måde og da alle sikkert har en mening (og så er det sommerferie og vi kan ikke diskutere ligeså meget omkring det faglige ;p). :)

Så:

- Har du været vild med en lærer (ikke nødvendigvis dybt og ulykkeligt forelsket)? Hvorfor, hvad gjorde du etc etc?

- Hvis der er nogle lærere derude, har i så oplevet elever forelske sig i jer og hvordan tacklede i det? Har i eventuelt været vilde med en elev og hvordan tacklede i så det?

- Hvad synes folk generelt om fænomenet? Er det mest en typisk pigeting? Hvorfor er nogle mere tilbøjelige til det end andre? Hvad hvis det udvikler sig? Find selv på andet relevant ... :)

Håber på en god debat. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juni 2010 af Djemba

Jeg gik i en klasse, hvor to piger var vilde med læreren. Det endte med at den ene gik i seng med ham, og den anden blev jaloux og i sidste ende blev de uvenner. Den jaloux-pige her skiftede skole, læreren skiftede arbejde og pigen der var sammen med ham blev.

En lille hyggelig historie - ikke:)


Svar #2
30. juni 2010 af Seifos

@Djemba: Hyggelig vil jeg nu ikke kalde den. Personligt forarges jeg dybt af lærere (og folk i lignende stillinger) der går i seng med deres studerende. Jeg har det sådan, at hvis det bare er sex, så er det for meget at sætte på spil for alle parter og hvis det er egentlig forelskelse, så må den få lov at stå sin prøve og vente til eleven er færdig (eller man må tage sin afsked). Men selv om lærere også bare er mennesker og kan blive fristet og den slags, så har de påtaget sig et erhverv der giver dem et stort ansvar, hvorfor de må gøre alt for at leve op til dette ansvar.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. juni 2010 af Djemba

Ordet hyggeligt, var nu også ironisk, end noget andet. Jeg er sådan set enig med dig. En lærer må ikke involvere sig med dennes elever.


Svar #4
30. juni 2010 af Seifos

Jeg forstod godt ironien, men benyttede bare lejligheden til at være fortælle lidt af min holdning. :)

Men det er nu heller ikke fordi det kun er læreren der skal kunne hanke op i sig selv og opføre sig ordentligt. Elever på den alder er også (eller burde i hvert fald være) fuldt ud i stand til at vide at sådan gør man ikke. Men når det nu tilsyneladende ikke er tilfældet (og teens er jo ikke altid 100% i stand til at handle i overensstemmelse med hvad der er rigtigt og forkert, selv om de godt kan se det), så må læreren være den store.

Men ved du så hvad hende der var sammen med ham selv synes om hele afæren? Og hvordan kan det være at det tilsyneladende er en kendt ting? Jeg ville da holde sådan noget for mig selv ...


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. juni 2010 af klotte

Ja nu er det sommerferier og så skal vi rigtig hygge os herinde  ; )

min mening ødipus-komplexer....... tja de har vist eksisteret i 2000 år. sjovt nok skulle de gamle græske lærere have en yngling som de også opdragede seksuelt !

I har ret :den voksne burde være den voksne og tage et morals ansvar. Eleven burde også være voksne nok til selv at tage ansvar.

MEN når det nu sker er det nok fordi det ikke er helt så simpelt , vel - det moralsk forbundte er tilsyneladende interessant

Kender en elev som var elskerinde til sin lærer på universitetet i årevis !

Kender lærere som charmede eleverne hvert år i hemmelighed !

Kender lærer og elever som har fået børn og lever lykkeligt!

Kender elever som har afpresset lærere !

Kender lærere som er forelsket i elever !

Har kærlighed en alder ? kunne man spørge for at pirke lidt til et kildent emne.


Svar #6
30. juni 2010 af Seifos

Om kærlighed har en alder kommer vel an på, hvordan man definerer kærlighed. For nej, hvis det handler om at kunne finde hinanden dejlige og interessante og have det rart sammen, så har kærlighed ingen alder. Der er jo endda som oftest sådan at unge piger tiltrækkes af ældre mænd og de ældre mænd af de unge piger.

Men hvis det kommer til at få et forhold til at fungere, så kan alder meget vel have noget at skulle have sagt. Ikke ment som i at man slet ikke kan være i et forhold med en der er så og så meget ældre eller yngre, men som oftest er man jo også på meget forskellige steder i livet. Men igen er der en stor forskel på hvor gamle man er generelt set. 10 års aldersforskel er overkommelig hvis man er fx 20 og 30, men hvis man er 13 og 23 er den relative forskel større - mentalt fx.

Jeg synes ikke der er noget galt i at ældre og yngre finder sammen (alt med måde), hvis de kan få det til at fungere og har da også selv primært haft ældre - endda nogle måske lidt for meget ældre - kærester igennem tiden ... Jeg har som sådan heller intet imod hvis en lærer og en elev finder sammen efter elevens endte skolegang. Men jeg har noget imod hvis man som enten elev eller lærer presser hinanden eller ikke kan vente, hvis man virkelig mener det er kærlighed.

Lærer-elev forholdet er nok netop spændende fordi det er forbudt. Men der er jo en grund til at det er forbudt ...

I øvrigt så har det jo også meget at sige om det er mellem en folkeskoleelev og dennes lærer, en gymnasieelev og dennes lærer eller en universitetselev og dennes underviser eller lignende. Forpligtelsen til at holde et professionelt niveau er ikke meget uændret uanset institution, synes jeg, men man må antage at eleven i det mindste også bliver bedre og bedre til at overskue konsekvenserne ved sine valg, jo ældre vedkommende bliver.


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. juli 2010 af klotte

Nemlig - et forhold imellem en på 85 og en på 60 er der vel ingen der får ondt af - selvom aldersforskellen er 25 år !!

Kender I gentelman- reglen: pluds minus 50 % ; )  altså for folk over 15 år. og over 18 for en elev


Svar #8
06. juli 2010 af Seifos

Nej jeg kender kun den der 7-årsregel (tror det er lidt af det samme), hvor man siger halvdelen af ens egen alder + 7 år (altså for mit vedkommende fx halvdelen af 21 = 10,5 + 7 = 17,5 som det yngste).


Svar #9
06. juli 2010 af Seifos

Men Djemba - du svarede aldrig på mit spørgsmål til dit indlæg. :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. juli 2010 af klotte

når jeg er 50 så er gentelman reglen altså fra 25-75 - øj hvor det lyder sjovt ; )


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. juli 2010 af Djemba

Men ved du så hvad hende der var sammen med ham selv synes om hele afæren? Og hvordan kan det være at det tilsyneladende er en kendt ting? Jeg ville da holde sådan noget for mig selv

Det er svært at holde hemmeligt, når man forlader en fest sammen, hvor deltagerne er dem fra klassen af:) Og når man sidder og holder i hånd til festen osv.

Tjah. Tror hun var lidt pinlig berørt over det i starten. Men efterhånden lidt ligeglad. Folk i klassen var jo også ligeglade. Selvom en del synes at det var lidt sørgeligt og desperat, men ikke noget der blev vist overfor hende og godt for det. Havde ikke været fair.


Svar #12
12. juli 2010 af Seifos

@Klotte: Ja, du har da lidt at vælge imellem! :D

@Djemba: Det var ikke særlig diskret nej. Jeg forstår ikke at en lærer kan få sig selv til at optræde på den måde. Jeg går næsten ud fra at I i det mindste var voksne og ikke en almindelig gymnasieklasse?

Hvad syntes folk var desperat og sørgeligt ved det? Mente de ikke at hun kunne være oprigtigt interesseret i manden og omvendt og at det bare var et eller andet faderkompleks eller lignende?


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. juli 2010 af klotte

@Seifos ja men din regel indskrænker mulighedsfeltet fra 32 og op.

[email protected] gerne hører hvad folks resktion var : afstandstagen ? forargelse, forståelse, misundelse, oder was ?


Skriv et svar til: Lærercrushes/forelskelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.