Matematik

"Tværvektor"

13. juli 2010 af camekan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey hey people  ...

Sidder og går amok med matematik  opgaver , og der er en enkelt som jeg ikke lige fatter helt.

Spørgsmålet kommer her:

Bestem tværvektoren til vektorerne a= (1,-1), b=(-2,3), c=(-4,-2) og d= (0,-4), og tegn vektorerne i et koordinatsystem.

Jeg har siddet og knoklet med det, men det er gået helt galt for mig.

Jeg kender formlen, men hvordan skal jeg sætte disse tal ind i formlen og beregne? Det passer slet slet ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2010 af NejTilSvampe

 a = <a1,a2> => â = <-a2,a1>

eksempel:

c = <-4,-2> => ^c = <2,-4>

Hvis jeg husker rigtigt.


Svar #2
13. juli 2010 af camekan (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2010 af mathon

skrevet lidt anderledes
for en tværvektor i xy-planen


Skriv et svar til: "Tværvektor"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.