Studievejledning

Adgangskvotienter for 2010

29. juli 2010 af Ro21 (Slettet)

Er der nogen der ved, hvornår man kan undersøge hvad adgangskvotienterne for i år var?


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. juli 2010 af JKaram (Slettet)

De var ikke noget. De bliver noget.

Se her.

Karam


Svar #2
29. juli 2010 af Ro21 (Slettet)

Troede de var blevet offentliggjort.

Tak for svaret :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. juli 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg be'r.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. august 2010 af dudiis (Slettet)

det jo helt vildt med 10,8 for medicin...


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. august 2010 af kostrowlol (Slettet)

Kvotienten for medicin er jo tradionelt meget høj, men det undrer mig at ingen vælger handelsuddannelser ( HA (alm)) feks.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. august 2010 af dudiis (Slettet)

Det er korrekt. Men tænk på hvor mange kompetente ansøgere der er.. Når man er oppe i så høje gennemsnit som 10-11 stykker, så tror jeg ikke på at en med 11 i snit er i stand til at klare uddannelsen bedre. I det her tilfælde, er det jo nærmest tilfældigt hvem der kommer ind, det er spørgsmålet om én dårlig eksamen fra eller til :s

- Desuden, er det måske er for mange af den samme type mennesker man får ind? Man kan være nok så dygtig en læge, men fuldstændig ude af stand til at kommunikere med andre mennesker, som jo er ekstremt vigtigt at kunne i det her fag, det synes jeg ikke er optimalt. En slags stik-prøver ville være mere fair :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. august 2010 af Economist (Slettet)

At du får høje karakterer betyder da ikke, at du er dårligere til at tale med andre mennesker end dem med lavere karakterer!

Min erfaring med mennesker siger mig faktisk det modsatte, at de personer, der klarer det godt i skolen, er nogle af de bedste til at kommunikere, være empatiske og have forståelse for en passende situationsfornemmelse. Men der findes naturligvis brodne kar alle steder.

Universitetet er svært, interesse alene læser ikke en videnskabelig artikel. I forvejen er der en hel del studerende, der dropper ud. På nogle studier er de sågar begyndt at tale om at lave et minimumsoptagelsessnit, så det sikres, at folk med et for lavt snit i gymnasiet ikke kan blive optaget antallet af ansøgere uafhængigt. Den idé vil jeg i hvert fald ikke tage helt afstand fra.


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. august 2010 af dudiis (Slettet)

 Nej, det er jeg enig i, kan godt se at den formulering kan misforstås. Det jeg mener er, at det kun er én slags mennesker man får ind, og efter min mening kan meget intelligente/hårdt arbejdende til tider have svært ved at kommunikere med folk under "deres niveau", hvilket f.eks. kunne være en patient. Det gælder naturligvis langt fra alle:) Jeg kunne bare godt forestille mig, at der kunne findes lige så gode læger med 8-9 i snit, fordi de måske kunne besidde andre egenskaber, end dem med top højt gennemsnit.

Forestil dig en person, med et kvikt hoved, men personen finder  først ud af, at vedkommende vil læse medicin i 3g. Personen har et snit på 8,5, og har derfor ikke en chance for at komme ind..

Jeg synes det er svært og synd for de ansøgere, der er lige så kompetente, når der er tale om så højt et snit, for som sagt, så kan jeg ikke umiddelbart se den store forskel på folk der får 10,5 og ikke 11 i snit. 

Den idé vil jeg heller ikke tage afstand fra, men igen, så handler det om de studier, hvis gennemsnit er SÅ høje, at det nærmest bliver en lodtrækning, afgjort på en god eller dårlig eksamen..


Skriv et svar til: Adgangskvotienter for 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.