Generelt

Gymnasie hjælp

08. august 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hej folks, jeg undrede mig lige over nogen spørgsmål angående gymnasiet.

Jeg ville spørge, om man skal til 3 eksaminer gennem sin tid i gymnasiet eller er det 2 terminsprøver og 1 eksamen?

Mange tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. august 2010 af Economist (Slettet)

Nej, det er snarere omkring 10 eksaminer og 9 terminsprøver (årsprøver). Så 19-20 prøver i alt skal du nok komme op på.

I 1.g alene skal du nok forvente at komme op i én eksamen og tre årsprøver.


Brugbart svar (3)

Svar #2
08. august 2010 af desert_eye (Slettet)

10 eksaminer som #1 også skriver.

Typisk:

1. g = 1 eksamen

2. g = 2 eksaminer

3. g = 6 eksaminer + AT mdt. (7 i alt)


Brugbart svar (3)

Svar #3
09. august 2010 af allan_sim

#0.

Regelsættet er ændret, således at du i løbet af dine 3 år skal til 8 eksamener samt skrive SRP. Derudover bestemmer din skole selv antallet af årsprøver og terminsprøver.


Svar #4
09. august 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hvad er forskellen på en årsprøve og en terminsprøve?


Brugbart svar (4)

Svar #5
09. august 2010 af Moderatoren

En terminsprøve er typisk skriftlig og ligger "midt" på året.

En årsprøve er typisk mundtlig og ligger sidst på året.

Sådan betegner jeg dem i hvert fald.


Svar #6
09. august 2010 af Bænkebider (Slettet)

Jeg takker mange gange for alle jeres svar, de har virkelig været nyttige.


Brugbart svar (2)

Svar #7
09. august 2010 af Blueoil (Slettet)

#3 er rigtigt - 8 eksaminer + SRP. En af de 8 er AT-eksamen.

Selv om man skal op på A-niveau eller B i mat og eng for at komme til skriftlig eksamen, så er der ofte årsprøver i disse fag som efter 1 år svarer til C-niveau og efter 2 år til B-niveau. De tæller ikke det mindste, men giver bare en ide om hvordan det er at være til eksamen, samt hvor god man er.

Terminsprøver finder sted 2-3 måneder før eksamen og er på samme niveau som eksamen. Resultatet har indflydelse på den skriftlige årskarakter, som står og tæller på beviset.


Brugbart svar (2)

Svar #8
10. august 2010 af desert_eye (Slettet)

#7

Min fejl, er ikke selv opdateret! :P

Jeg blev student sidste år (2009), og der var jeg oppe i 10, som jeg skrev i #2. Men alt ændres hele tiden, det er ikke til at følge med. :)


Brugbart svar (2)

Svar #9
10. august 2010 af desert_eye (Slettet)

#3

Tæller SRP som en eksamen?


Brugbart svar (2)

Svar #10
10. august 2010 af Blueoil (Slettet)

#2 Jeg ved ikke hvordan eksamenerne typisk fordeles efter antalsændringen, men det hedder mindst en efter 2.g som det faktisk hele tiden har gjort.

#9 Ja


Brugbart svar (2)

Svar #11
10. august 2010 af allan_sim

#9.

SRP er ikke en af de 8, hvis det er det, du mener.


Skriv et svar til: Gymnasie hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.