Religion

religion - 3.g

09. august 2010 af Miapetersen1992 (Slettet)

jeg skal have religion i år, og vil gerne høre hvad det generelt går ud på og er det et svært fag ?

Mia


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. august 2010 af JKaram

Det er forskellige. På min skole f.eks. måtte vi næsten selv vælge hvilke religioner vi skal i dybden med. Ofte er det kristendommen, jødedommen, islam. buddhismen, hinduismen og diverse andre ældre religioner (ofte naturreligioner) eller nyere religioner (ofte også kendt som sekter).

Men læser religiøse tekster og analyserer dem med øje for de ting der har betydning for religionen. Nærmere fokus kan både være på det religiøse individ, religiøse grupperinger eller religionens betydning for samfundet.

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. august 2010 af Barium (Slettet)

Da jeg havde det i 2g, blev det opfattet som et joke-fag, hvilket det i høj grad også var ... Undervisningen omhandler de forskellige verdensreligioner og deres rolle før og nu... Problemet er at man ikke kan diskutere de væsentlige problemstilliner i bund, da faget ville overlappe for meget med samfundsfag - så de spændene diskussioner fik vi ihvertfald ikke lov til at føre ..

Håb for guds skyld du kommer til eksamen i det, har aldrig i mit liv set så mange 12 taller til en eksamen - Der var os som var heldige der trak tysk "sigh" og resten af klassen, ca 90% trak religion.

Alt afhængig af hvordan du er som person, er det et utroligt let fag at følge med i og læse op på. Lidt i tråd med oldtidskundskab, kravene til eksamen er ikke store ..


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. august 2010 af JKaram

Det kommer godt nok meget and på hvilken lærer man har. Vi havde en lærer der godt var klar over hvorledes religions rolle på mange måder var udspillet og derfor diskuterede en masse samfundsmæssige-aspekter ind over det.

Du kan ikke inducere fra din klasse til resten af det danske skolesystem.

Karam


Skriv et svar til: religion - 3.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.