Matematik

Help.

12. august 2010 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Papirmassen fremstilles i findelte æggebakker og aviser i vægtfoholdet 2:1.

1 Liter papirmasse bruger man 60 g. æggebakker

Til 10 håndstøbte ark A4-papir skal der bruges 1 liter papirmasse.

Beregn forbruget af aviser. Når der skal bruges 7,5 liter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2010 af Bankier (Slettet)

der bruges 60 g æggebakker til 1 L papirmasse

hvis man skal producere 7,5 L skal man bruge

7,5*60 g = 450 g æggebakker

da den oplyste mængdeforhold af aviser og æggebakker er 2:1 vil det betyde, at

du skal bruge 2*450g

dvs 900 g aviser til 7,5 L papirmasse,  


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2010 af mette48 (Slettet)

#1 du har byttet om på forholdene mellem aviser og æggebakker

Papirmassen fremstilles i findelte æggebakker og aviser i vægtfoholdet 2:1.

1 Liter papirmasse bruger man 60 g. æggebakker

Forholdet mellem æggebakker og aviser er 2:1 betyder at der bruges dobbelt så meget æggebakke som avis (eller halvt så meget avis som æggebakke). Der bruges 60 g æggebakke pr l så der bruges 60/2 g avis pr l = 30 g/l

Til 10 håndstøbte ark A4-papir skal der bruges 1 liter papirmasse.

Beregn forbruget af aviser. Når der skal bruges 7,5 liter

Til 7,5 liter papirmasse bruges 7,5*60g=450g æggebakker og 7,5*30g=225g aviser.

Gad vide hvad oplysningen om de 10 ark papir skal bruges til


Skriv et svar til: Help.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.