Matematik

hjælp!

18. august 2010 af apollinaris (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan give mig hint til hvordan jeg skal løse denne opgave?

En linje har ligningen

   y = -2x + 1

Det oplyses at linjen er tangent til grafen for funktionen

   f(x) = x2 + bx + c

i punktet P(1,f(1))

Jeg skal gøre rede for at f'(1) = -2 og f(1) = -1 og bestemme tallene b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_14.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2010 af mathon

   brug en fagligt identificerbar overskrift
   ikke det der "hjælp"-fis!!!

   ingen kan efterfølgende SØGE på en så intetsigende overskrift


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af peter lind

Hvis Linjen er tangent til kurven i (1,f(1)) er hældningen af tangenten f'(1) og altså hældningen af linjen. Hvis du sætter 1 ind i ligningens linje skal du tilsvarende får røringspunktet. Sæt resultater ind i f'(x) og f(x) og du får 2 ligninger til bestemmelse af b og c


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.