Matematik

procent til brøk

18. august 2010 af Sektion12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan omskriver man procent med dicimaltal til en brøk

lav gerne et eksempel


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

1 % = 1/100 = 0,01

x % = x/100 = x·0,01

Eksempel:

57,3 % = 57,3/100 = 0,573


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2010 af TorbenA (Slettet)

Så hvis du skal beregne 57,3 % af et tal, skal du altså gange tallet med 0,573.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af NejTilSvampe

"pro-cent" betyder "af-hundrede" eller "en hundredente del". 

så x% er bare et symbol for x*1/100 

Så burde den også være slået fast med 7tommer søm :p


Skriv et svar til: procent til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.