Matematik

hjææælp

21. august 2010 af julie1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp kan ikke finde ud af det her stykke, er gået helt i stå kan ikke komme videre please hjæælp..

(a-2b)^2+(2a+b)^2-(a+2b)(a-2b)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2010 af kimor (Slettet)

Ved de første to parenteser skal du bruge reglen om kvadratet på en toleddet størrelse. De sidste parenteser skal blot ganges ud. Har du selv et forslag?


Svar #2
21. august 2010 af julie1000 (Slettet)

vent lige to min skal lige prøve og regne det ud..


Svar #3
21. august 2010 af julie1000 (Slettet)

a^2+4b+4b+b-(a^2-2ab-2ab+4b)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2010 af kimor (Slettet)

De første to parenteser skal som sagt løses jf. reglen og kvadratet på en toleddet størrelse. Dette gøres ved at tage kvadratet på det første led plus kvadratet på det andet led plus det dobbelte produkt. Således:

a2+4b2-4ab + 4a2+b2+4ab

Så har du jo bare en gangeparentes til slut :)


Svar #5
21. august 2010 af julie1000 (Slettet)

tusiind taaaaaaaak....


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ved den 3. faktorgruppe kan man fordel benytte den 2. kvadratsætning, der også går under navnet "to tals sum gange de samme to tals differens ..." . Derved fås for dette led

-(a+2b)(a-2b) = -(a2 - (2b)2) = 4b2 - a2


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2010 af kimor (Slettet)

#6

Det er helt rigtigt :)


Svar #8
21. august 2010 af julie1000 (Slettet)

Det er vel ikke forkert, det Kasper har skrevet vel ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2010 af kimor (Slettet)

Byder lige ind og siger nej :)

Andersen giver blot en metode, som kan bruges, når de sidste to 'gangeparenteser' skal ophæves og reduceres


Svar #10
21. august 2010 af julie1000 (Slettet)

ok så svaret er 4a^2+9b^2


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er det korrekte svar

(a-2b)2+(2a+b)2-(a+2b)(a-2b) = a2 + 4b2 - 4ab + 4a2 + b2 + 4ab - a2 + 4b2 = 4a2 + 9b2


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.