Matematik

funktion f har forskriften

22. august 2010 af libra-marie (Slettet)

 hjælp kan ikke finde ud af det her stykke, er gået helt i stå kan ikke komme videre please hjæælp..


en funktion f har forskriften
f(x)= 7x + b,
hvor b er et tal. punktet p(3, 31) ligger p grafen for f
bestem tallet b.

skal jeg bruge reglen a=y2-y1 / x2-x1 ??????


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2010 af kimor (Slettet)

Du skal ikke bruge reglen om at finde hældningen a, da du jo ikke kender to x-værdier og to y-værdier. Men da du ved at punktet P(3, 31) ligger på grafen kan du jo i stedet indsætte disse data i din forskrift, således at skæringen med y-aksen (b) bliver den ukendte:

31 = 7*3 + b


Svar #2
22. august 2010 af libra-marie (Slettet)

 okay skal jeg så sige 31 / 7*3 jeg kan virkelige ikke huske hvordan men gør ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2010 af kimor (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Du skal altid bare huske at gøre det samme på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2011 af lissiemaria (Slettet)

b=f(x)-7x= 31-7*3= 31-21= 10

b=10

f(x)=7x+10


Skriv et svar til: funktion f har forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.