Matematik

Haster!!!!

22. august 2010 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: A-niveau

heej folkens..

Håber I alle har haft en god sommer..

har lige svært ved nogen opgaver, håber I er friske på at hjælpe..

1. differentier funktionen f(x)= x+1 / e^x

2. bestem ekstakt en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x)= x^2 * e^x i punktet (1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af WHiP (Slettet)

Jeg er stadig ved at lære differential regning men jeg gør et forsøg alligevel og så må du selv vælge om du er enig eller ej ;).

1.

f(x)=x+1/e^x

f'(x)=1/e^x

Forklaring: I x+1 flytter du eksponeten ned og vi differentiere de to udtryk hver for sig så der står: x1+10.

Ud fra det får vi: 1*x0+0*1-1 <=> Et tal opløftet i 0 giver 1 og 1*1 er lig 1, og det addere vi med 0 da et tal gange 0 giver 0.

2. du får følgende info: f(x)= x^2 * e^x i punktet (1,f(1)). Du ved her at punktet 1=x0

Bestemmelse af tangentens ligning gør man ved at sige. y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)

Du skal så her differentiere udtrykket f(x)=x2*ex

Du burde selv kunne regne tangentens ligning nu ud fra det jeg har fortalt dig


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Jeg formoder, at du har glemt at sætte en parentes og mener funktionen

f(x) = (x+1)/ex = (x+1)·e-x .

Benyt reglen for differentiation af et produkt : (fg)' = f'g + fg' . Da fås

f'(x) = (x+1)'·e-x + (x+1)·(e-x)' = 1·e-x + (x+1)·(-e-x) = -x·e-x


Skriv et svar til: Haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.