Matematik

Hjælp

24. august 2010 af micki5 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej

er der nogle der kan hjælpe mig at forklare mig hvordan jeg udregninger dette regnstykke???

4a2 gange b

a=3 og b= -2


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2010 af gigas (Slettet)

4*3*3 * (-2) = 36 * (-2) = -72


Svar #2
24. august 2010 af micki5 (Slettet)

Tak gigas, men jeg mangler lidt forklaring, kan du give mig det???


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2010 af gigas (Slettet)

Jo, jeg kan forsøge :)

Altså du har dit regnestykke:
4*a2 * b
Du indsætter dine kendte værdier for a og b i regnestykket (a =3 og b = -2), så får du:
4*32 * (-2)  ### Parentensen omkring -2 er blot for at fremhæve det negative fortegn.
Nu kan du lave regnestykket: 32 (3 opløftet i 2. potens) betyder at 3 ganges med sig selv, det vil sige: 32 = 3*3. Hvis du laver den omskrivning, ser dit regnestykke nu således ud:
4*3*3 * (-2)
Ganges de tre første tal sammen får du:
36 * (-2)
Og laver du det sidste gangestykke (multiplikation) får du dit endelige resultat:
36 * (-2) = -72

Håber det kan bidrage til en forklaring.


Svar #4
24. august 2010 af micki5 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, Gigas.

-Det hjalp virkelig.


Svar #5
24. august 2010 af micki5 (Slettet)

Gigas, jeg har brug for din viden endnu en gang.

-Jeg skal vide hvad jeg skal gøre, hvis der nu står "12b - (9b+4a).

Hjælp søges hurtigts muligt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. august 2010 af gigas (Slettet)

Når der står minus foran et parentesled, så skal alle fortegn skiftes ved ophævningen.
Det vil sige, at når du ophæver parentesen, vil dit regnestykke komme til at se ud således:
12b - 9b - 4a


Svar #7
24. august 2010 af micki5 (Slettet)

Men hvad er  a og b??


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. august 2010 af gigas (Slettet)

Hvis du ikke har fået opgivet nogen værdier for a og b, så skal du blot betragte dem som a'er og b'er (algebra = regning med bogstaver). For at fuldføre regnestykket skal du bare samle dine a'er og b'er, hvormed du får:
3b - 4a
Dette er dit endelige resultat (såfremt ingen talværdier er givet).


Svar #9
25. august 2010 af micki5 (Slettet)

 Tak for hjælpen Gigas! 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.