Matematik

Haster.! HJÆÆÆLP

26. august 2010 af Zeynepp (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsaa. jeg håber nogle af jer ville kunne hjælpe mig med denne opgave:

en funktion f er bestemt ved

f(x) = -12x2+8x

A) bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem P(2,6)

Håber I kan svare så hurtigt som muligt, da den allerede skal afleveres imorgen..

Jeg tænkte på skal jeg først starte med at finde stamfunktionen eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2010 af mathon

     F(x) = y = -4x3 + 4x2 + k         gennem P(2,6)

                6 = -4·23 + 4·22 + k      hvoraf k beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2010 af Isomorphician

Ja, husk integrationskonstanten når du finder stamfunktionen.

Derefter indsætter du 2 på x's plads i stamfunktionen, sætter stamfunktionen lig 6 og isolerer integrationskonstanten.


Skriv et svar til: Haster.! HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.