Matematik

HJÆLP ! Please .. Kun en opg.

28. august 2010 af Tila123 (Slettet)

Jeg har virkelig svært ved at løse denne her opgave :

I en matematik-prøve fik eleverne i 9.a gennemsnittet 8. Så opdagede man, at de to elever, der havde fået 13, havde snydt. Deres karakterer gik derfor ud af regnskabet. Nu var gennemsnittet sunket til 7.

Hvor mange elever deltog i prøven?

(NB: antal elever i prøven : x; første sum af karakterer: ?; anden sum af karakterer: ?; forskellen på de to summer: 2 gange 13)

Please, hjælp mig .. Og jeg vil gerne bede dig om at skrive beregningerne ned ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kald antallet af elever for x og summen af karakterene for de elever, der ikke snød, for s. Så gælder der for det første gennemsnit, at

(s+2·13)/x = 8 , og for det andet gennemsnit

s/(x-2) = 7, dvs

s + 26 = 8x , og

s = 7x - 14 .

Trækkes den anden ligning fra den første, fås

26 = x + 14, så x = 12


Svar #2
28. august 2010 af Tila123 (Slettet)

TUSIND TUSIND TAK ! Svaret er nemlig tolv (;


Skriv et svar til: HJÆLP ! Please .. Kun en opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.