Matematik

Algebra -HASTER!

29. august 2010 af savin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!
Håber på en hurtig hjælper her;

Del op i led og find herefter værdien af denne:

15-4*3*7+9/7+64

(9/7:brøk)

Jeg mener at der er 4 led og deler den sådan:

15    -       4*3*7       +       9/7        +         64

Min udregning:

15-84+9/7+64= - 3,7

Synes bare ikke det giver mening med den brøk??? Jeg har jo lavet den om til decimaltal, men tror ikke det er rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

    -( 3 5/7) ≈ -3,71429


Svar #2
29. august 2010 af savin (Slettet)

Tusind tak! Så var det rigitgt :-)

Kan du også hjælpe mig med om jeg har reduceret denne rigtigt?:

14b-14(b-a)

= 14b-14b-14a

= -14a


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af mathon

ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2010 af Katrina2 (Slettet)

minus gange minus giver plus, så resultatet er 14a.


Svar #5
29. august 2010 af savin (Slettet)

Mange tak!
Kan en af jer svare mig på denne også?:

9a^2*2b

Jeg har skrevet; 18a^2*b Det er vel ikke løsning??


Det kan man vel egentlig ikke? Men det er et regnestykke, hvor jeg ganger 9a^2 fra en parantes med 2b i en anden parantes - altså jeg ganger dem sammen. Så jeg er nødt til at få den løst :-/


Skriv et svar til: Algebra -HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.