Matematik

Beregning af sider i en trekant

30. august 2010 af SaschaSM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i en opgave bekendt med følgende: vinkel A = 26, vinkel B = 47 og hc (trekantens højde) = 21,2. Opgaven lyder så: beregn trekantens sider og dens areal.

Jeg kan ud fra vinklesummen, der skal være 180, beregne vinkel C. Dette hjælper mig imidertid ikke meget, da man jo som bekendt ikke kan beregne noget i en trekant, hvis man kun kender vinklerne. Jeg må altså skulle bruge højden til et eller andet.. hvordan omregner jeg højden til noget "brugbart"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, højden hc er katete i en retvinklet trekant, der også indeholder en af trekantens vinkler. Dermed kan den relevante side i trekanten bestemmes, og det ene stykke, hvori hc deler c, kan findes. Benyt samme fremgangsmåde på den anden retvinklede trekant, der har hc som katete.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2010 af mathon

i gang
                b = hc / sin(A)
                a = hc / sin(B)                                        trigonometri i retvinklet trekant
 

                c = sin(C)·(a/sin(A))                               sinus-relationen


Svar #3
30. august 2010 af SaschaSM (Slettet)

2 - hvor har du de formler fra? :)


Skriv et svar til: Beregning af sider i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.