Matematik

Ligninger: isoler x.

02. september 2010 af marie1718 (Slettet)

er der eventuelt nogen der kan hjælpe os med at isolere x i denne ligning?:

y   (   1/x    +    2)   =   3

gerne med udregninger, så vi kan forstå det.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Under forudsætning af at (x,y) ≠ (0,0) så starter du med at gange y ind i parentesen, så du får y/x + 2y = 3, og da det er x, du skal isolere, så trækker vi 2y fra på begge sider af ligningen og får y/x = 3 - 2y. Herefter kan vi blot bytte om på x og 3-2y (hvilket er det samme som at gange med x og dele med 3 - 2y på begge sider af ligningen). Så bliver x=y/(3-2y)


Skriv et svar til: Ligninger: isoler x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.