Matematik

Korrosionslag

04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

er faktisk allerede ved at være færdig med min aflevering, bortset fra den her underlige en

Undersøgelsen af metallegering der korroderer (nedbrydes) under påvirkning af den atmosfæriske luft, har vist, at tykkelsen af det korroderede metal (korrosionslaget), målt i mm, er en funktion af tiden, angivet i måneder.

denne funktion er for t>=1 givet ved f(t) = b * ta

a og b er konstante og i opgaven lyder det at amn skal beregne a og b når det vides at tykkelsen af korrosionslaget efter 3 måneder er 0,22 mm og efter 10 måneder 0,60 mm.
 


Svar #1
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

for 3 måneder = f(3) = b * 3a ikkå


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Du får 2 ligninger med 2 ubekendte.

f(3)=b*3a=0,22

f(10)=b*10a=0,60

Isolér og find a og b.


Svar #3
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

kom til at skrive forkert før   forskriften lyder i stedet for   f(t) = b*ta

forandrer det noget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Nej, dine 2 ligninger hedder nu bare

f(3)=b*3a=0,22

f(10)=b*10a=0,60


Svar #5
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

nu har jeg fundet ud af:

a=0,833326

b=0,088069

hvordan finder jeg nu ud af hvor tyk laget er blevet efter 5 år (60 måneder)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Du har nu fundet ligningen til

f(t)=0,088069*t0,833326

t måles i måneder og f(t) er hvor tyk laget af til tid t.

Håber det hjalp.

Casper


Svar #7
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

så det er nu    f(60) = 0,088069*600,833326 ikkå?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

jep


Svar #9
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

syns bare jeg får resultatet til at give 0,26 mm efter 60 måneder hvilket slet ikk kan passe


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

hvis det ikke passer har du lavet fejl i a og b.


Svar #11
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

men du kan jo godt se at hvis der efter 3 måneder er 0,22 mm tykkelse, så kan det jo ikk passe at der efter 60 måneder er 0,26mm tykkelse.

kan du ikk lige prøve at regne a og b, da jeg åbenbart har regnet a og b forkert ud.


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Tror du har trykket forkert på lommeregneren.

f(60) = 0,088069*600,833326=2,67


Svar #13
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

er du sikker på det er det rigtige resultat? ellers prøver jeg lige igen


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Jep. Har lige regnet a og b og du har gjort det rigtigt...


Svar #15
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

hvordan finder man så ud af hvor mange måneder der går før kaget er 1mm tyk?


Skriv et svar til: Korrosionslag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.