Matematik

Asymptoter

05. september 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem samtlige asymptoter til graferne for følgende:

1. f(x)=elnx+2-3x+(7x/x4)

2. g(x)=3x+1-(2/x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

start med at forkorte brøken i (1) og tegn det derefter op, så får du en fornemmelse for asymptoterne.


Svar #2
05. september 2010 af JonLar (Slettet)

hvad med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

der skal du bare undgå at sætte x=0, find nogle passende intervaller, for eksempel x=0,1 til x=4 med et step på 1/10, du må prøve dig frem. Desuden skal du overveje hvad x er defineret ved i ln(x)


Svar #4
05. september 2010 af JonLar (Slettet)

Men kan man ikke bare beregne det, ligesom med polynomiumsbrøker?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jo, men det hjælper gevaltigt med en tegning eller to, gør det lige og sæt den så herind


Svar #6
05. september 2010 af JonLar (Slettet)

Her er billedet til opgave 2. Fandt ud af, at jeg ikke skal lave opgave 1.

Jeg kan godt se at 2-aksen må være lodret asymptote, men kan der ikke også være en skrå, og hvordan argumenterer jeg for det.

Vedhæftet fil:1.jpg

Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.