Matematik

værdimænder

05. september 2010 af roselie (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :D

Vi er igang med at lære om værdimænder på gymnasiet. Men jeg har ikke rigtigt forstået det. hvordan kan jeg fx regne den her ud :

f3(x) := (1)/(x) - 1

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af kieslich (Slettet)

Først skal du finde definitionsmængden. Da du ikke må dividere med 0, men gerne med alle andre tal, er din definitionsmængde Dm(f) = R\{0}  alle reelle tal fraregnet 0.

SE først på x > 0 altså positive x.   Så er 1/x positiv, og 1/x -1  > -1.

     Er x tæt på 0 bliver 1/x uendelig stor, og er x meget stor bliver 1/x uendeligt lille (men ikke 0) så når x > 0 kan vi få alle tal fra -1 (men ikke -1) og op til uendelig.

Lav selv argumenter for x<0.

Du skulle gerne ende med at Vm(f) = R\{-1}


Skriv et svar til: værdimænder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.