Matematik

hjælp til mat

05. september 2010 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem dif. kov.

1. f(x)= -x + 5

2. f(x)= x^-7

3 . f(x) = 5/x+√5

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Duffy

Kig i formelsamlingen


Svar #2
05. september 2010 af miss2144 (Slettet)

når tak for din store hjælp... det har jeg gjord men vil gerne se et eksempel så kan forstå hvordan man regner det så jeg kan regne videre på det næste!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af Duffy

Brug formlen for differentiation af potensfunktion


Svar #4
05. september 2010 af miss2144 (Slettet)

hallo når du ik hjælper en skid hvorfor bruger du så din tid på at skrive her? som om jeg ik ved jeg kan kigge i bogen...


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2010 af Duffy

Så, så. Små slag. Det er for at du selv kan lære så meget som muligt.

Som sagt skal du bruge formlen for differentiation af potensfunktion: Se her

(xn)' = n·xn-1

Husk at, x også er en potensfunktion, hvor der gælder (x)' = (x1)' = 1·x1-1 = 1·x0 = 1

Prøv nu . . .(husk at differentiere ledvist)


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.