Matematik

hjælp til kvardratsætninger

05. september 2010 af nicolaskm (Slettet)

 Heej med jer. 

 Har fået en matematik opgave for som jeg bare ikke kan løse.

 Opgaven lyder: Benyt kvadratsætningerne til at omskrive følgende udtryk.

a.  3² - a²

b. (2a)² - (3b)²

c.  9a² - 1

Håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#0 benyt at x2-y2=(x+y)(x-y)


Svar #2
05. september 2010 af nicolaskm (Slettet)

 mener du sådan:

 3² - a² = (3+a) - (3-a) 

men skal jeg ikke gøre mere. Og hvad med c.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#2 nej ... sådan 3² - a² = (3+a)(3-a) ... det er hvad du udfra opgaveformuleringen skal gøre !
 


Svar #4
05. september 2010 af nicolaskm (Slettet)

 ups undskyld. 

minuset mellem de to parenteser var en fejl.

men hvad gør jeg med c.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#4 ad c. 9a² - 1 = (3a)2 - 12 yes?! ... så det er bare at løse som de øvrige opgaver :-)


Svar #6
05. september 2010 af nicolaskm (Slettet)

Okay, tusind tak Dynin. Du har været en stor hjælp :-)

Har forstået det nu. 


Skriv et svar til: hjælp til kvardratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.