Matematik

Nulreglen

05. september 2010 af Silahm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man disse 2 opgaver, som skal løses via nulreglen:

1) x2*(x2+4)+3*(x2+4)=0

2) x2*(x2-1)=9*(x2-1)

Tak på forhånd =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#0 ad 1) x2*(x2+4)+3*(x2+4)=0 ⇔ (x2+4)(x2+3)=0 ⇔ x2+4=0 ∨ x2+3=0 ⇔ etc ....
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2010 af mette48 (Slettet)

1) sæt (x2+4) udenfor parentes brug derefter 0-reglen

a*b=0 ⇒ a=0 eller b=0

2) træk g*(x2-1) fra på begge sider af =

sæt (x2-1) udenfor parentes brug derefter 0-reglen


Svar #3
05. september 2010 af Silahm (Slettet)

Hvordan? Kan du/I ikke skrive udregningerne, altså præcise detaljer for hvad der sker hver gang..


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#3 ad 2) x2*(x2-1)=9*(x2-1) .... er x=1 så holder ligningen. For x≠1 kan der divideres igennem med x2-1 og du får x2=9 ... som du let løser!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2010 af mette48 (Slettet)

I #2 står hvad du skal gøre.

Skriv her hvad du får ud af det undervejs


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.