Matematik

Blækregning. Hjææællp mig nuuu. taak. :)

06. september 2010 af SabMo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej :)

 - Jeg har en blækregning for (8 klasse).

Den lyder på den her måde:

En familie består af to voksne og to børn på 1½, 8 år, og 15 år.

Hvad skal familien betale for flybiletterne? 

Voksen: 5760 dkk

Barn (0-2 år): 10 % af voksenpris.

Barn (2-12 år): halv voksen pris.   Jeg vile gerne have hjælp til at få nogle formler eller, noget hjælp til udregning.

Den anden opgave er:

'Mellem landing i London'

Flyet letter fra Københavns lufthavn kl.14:55. Flyvetiden er 1 time og 55 min. Tidsforskellen mellem København og London er en time.

 - Hvis klokken er 12.00 i London, og den er 13.00 i København. Hvad er klokken i London da flyet lander der?

Villle gerne vide om der er nogen der kender en formel, eller en metode.

Den trejde opgave lyder:

'Engelsk pund'

Kursen på pund er 1065,49. Camilla køber 20 pund inden afrejsen.

a: Hvad skal hun betale, når vekselgebyret er på 20 kr.

Jeg ved ike om jeg skal sige + 20 kr, ved det endelige beløb, eller hvad?

På forhånd tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 børnebillet:

 det er 10% af 5760kr.  altså en tiendedel af 100%, som er hele beløbet. i dette tilfælde kan du nøjes med at sige 5760/10 = 576kr.   du kan og sige 5760*0,10.    

men i folkeskolen bruger man denne formel for at finde en procent: startbeløb/100 * procentdelen du vil finde. i dette tilfælde er det 5760/100*10 = 576

mellembillet er:

5760/2 ,  = 2880 kr   . vi dividere med 2 fordi så deler vi beløbet i 2 lige store dele, og finder ud af hvor stor hver del er. 

samlet pris for hele familien er: 2 voksne af 5760kr ( 5760*2) og 2 børn af 576 ( 576*2) og en mellembillet af 2880kr og en voksen billet til, til den 15årige af 5760kr .  sammenlagt : (5760*3) + ( 576*2) + 2880 = den samlede pris for familien.   

OPG 2)

du kan starte med at trække en time fra 14:55 - så ved vi hvad kl er i london når de flyver fra KBH. altså er den 13:55 i london der:

derefter lægger du 1 time og 55minutter til london tiden 13:55 - så er den 15:50 i london når de lander.

OPG 3)

1 pund er 10,6549kr

(10,6549*20) + 20kr  for gebyret. 

altså = 233,098kr i alt brugt på at få 20pund.


Svar #2
06. september 2010 af SabMo (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Blækregning. Hjææællp mig nuuu. taak. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.