Matematik

Trakantsberegning

06. september 2010 af OktayG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Trekantsberegning 

Hej folkens 

9.012


I en trekant ABC er |BC|=4/3|AB| og |AC|=2|AB|

a) Bestem vinkel A.

b) Bestem |AB| når højden hb er 4.

kig evt. på vedhæftet fil, sidste opgave 

Denne opgave er lagt ud tidligere, bare af en som hedder Fzang, men der skriver de at trekanten er retvinklet, men kan IKKE få den til at være retvinklet, siderne er ikke lange nok.
 

Så ville være dejligt hvis nogen ville tage sig tid til lige at kigge på opgaven.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

a) brug cosinusrelationen:  |BC|2 = |AC|2 + |AB|2 -2* |AC|* |AB|*cos( A)

b) brug hB = |AB|*sin(A) og find |AB|


Svar #2
06. september 2010 af OktayG (Slettet)

 i a) finder du |BC|^2 , men jeg kender jo ikke vinklen a , så kan ikke tage cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

Du kender BC. eneste ukendte i #1 a) er vinklen A. Indsæt hvad du ved om BC og AC, så kan AB forkortes væk.


Svar #4
07. september 2010 af OktayG (Slettet)

 Er altså stadig ikke helt med hvordan du vil gøre. Kan du ikke give et eksempel på hvordan den "kunne" være.?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2010 af kieslich (Slettet)

|BC|2 = |AC|2 + |AB|2 -2* |AC|* |AB|*cos( A)  <=>       indsæt oplysningerne om BC og AC

(4/3*AB)2  = (2AB)2 + AB2 -2*(2AB)*AB*cos(A) <=>    divider med AB2

(4/3)2  = 22 +1 -2*2*cos(A)   Isoler nu cos(A) og bestem derefter A.


Skriv et svar til: Trakantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.