Matematik

Uni mat

06. september 2010 af jansørensen (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med den opgave ? (:

a)

Lad U = [0; 2) ∪ [ (5; 7). Hvilke af følgende tal er en øvre grænse
(skranke), henholdsvis nedre grænse, for U?
 

-2; 0; 2; 4; 6; 8; 10
 

Bestem inf U og sup U.
 

b)

Lad A ⊆ R være ikke-tom og opad begrænset, og k ∈ R en konstant.
Sæt B = {k + x l x ∈ A}.Bevis, at
 

supB = k + sup A:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug definitonerne for inf og sup. Hvordan derfinerer du en øvre grænse (skranke)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2010 af Quantum (Slettet)

 a) supU = 10 og infU=-2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af Quantum (Slettet)

supB=sup(k+x|x ligger i A) = sup(k) + supA = k + supA


Svar #4
09. september 2010 af jansørensen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen (: .


Skriv et svar til: Uni mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.