Matematik

ekstrema

06. september 2010 af Emilie0123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

jeg har lidt svært ved denne opgave

a) Bestem monotoniintervaller og lokale ekstrema for funktionen
F(x) = x^5 - 5x^3 + 2

b) Angiv ligningen for hver af de vandrette tangenter, og gør rede for, om der er tale om en vendetangent

jeg har løst a) men jeg har problemer med b)

pleace hjælp mig jeg er helt fortabt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Isomorphician

b) Løs f'(x) = 0, og indsæt løsningerne i f(x) for at finde værdierne for de vandrette tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Fourier (Slettet)

 b) For at finde en vendetangenterne skal du blot finde x i f ''(x)=0. 

Monotoniintervallerne og de lokale ekstrema findes trivielt. Hvis du er fortabt, så start med at tegne funktionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2017 af emil858f (Slettet)

en der vil lave den fuldt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2017 af fosfor (Slettet)

b) Vandrette tangenter haves kun når f '(x) = 0, dvs. du skal løse systemet
f '(x) = 0 , f ''(x) = 0

og desuden checke at f '''(x) er forskellig fra 0 i de(n) fundne x-værdi(er), da de(n) ellers ikke nødvendigvis er vandrette vendetangenter.


Skriv et svar til: ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.