Matematik

Andengradsligninger!

08. september 2010 af FrederikkeFava (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej !

Jeg har nogle spørgsmål som jeg håber i gider hjælpe mig lidt med.

Jeg er ved at lære andengradsligninger og min lærer er ikke dårlig til at forklare, men han forklare det så jeg ikke kan forstå det -.-'.

Jeg forstår hvordan du regner det ud hvis det står f.eks. 2x(ianden)+5x+15=0  men det forvirre mig når det stå f.eks. 8x=-x(ianden)-13  altså når der ikke står 0 på den ene side af =.

Det forvirre mig også hvis der står f.eks. 2x(ianden)-4=28  altså hvis der kun står 2 ing på den ene side af = tegnet.

Og jeg forstår INTET af hvordan du sætter det ind i et kordinat system.

Håber i gider hjælpe mig!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af Anders521

Hej Frederikke,

hvis du får en ligning sådan at der ikke står tallet nul på den ene side af lighedstegnet så læg sammen eller træk fra det modsatte led, hvor du gerne vil have tallet nul til at stå på begge sider af lighedstegnet.

Eksempel:

8x=-x^2-13

Jeg vil have tallet 0 på højreside af '=' så jeg lægger det modsatte led af -x ^2, som er x^2. Det samme med -13, hvilket er 13. Dermed får jeg

8x+x^2+13=-x^2-13+x^2+13

På højreside får jeg så tallet 0

Mvh. Anders


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

2x2-4=28               hvis du gerne vil have 0 på højre side, trækker du 28 fra på begge sider

2x2-4-28=28-28

2x2-32=0

For at kunne bruge løsningsformlen skal din ligning skrives på formen

ax2+bx+c=0

Her mangler du x-er der er altså 0x

2x2+0x+32=0

a=2,   b=0 og c=32 som kan sættes ind i formelen

(ligningen kan oså løses på en anden måde, men da du nævnte formelen, har jeg brugt den i eksemblet)


Svar #3
08. september 2010 af FrederikkeFava (Slettet)

 Mange tak :D

Forstår står det nu!


Skriv et svar til: Andengradsligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.