Matematik

dif.

08. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

hvordan beregner jeg sådan en opg (giv mig et eksempel eller formel, for kan ikk se hvad jeg skal bruge):

Bestem ligning for tangenten for f(x)=x^2 i punktet (3,9)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af JKaram (Slettet)

Du skal differentiere og indsætte x-koordinaten fra dit punkt. Så har du hældningen af tangenten (som jo er en ret linje og kan beskrives på formel y=ax+b) og et punkt. Så må du selv kunne klare resten

Karam


Svar #2
08. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Jeg har kun de oplysninger??

er der ikke en formel, jeg kan bruge???

Min lærer har skrevet at jeg skal bruge formlen: f´(xo)= 2xo , men synes ikk den giver mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2010 af JKaram (Slettet)

Det er ikke en formel, men det er korrekt du skal bruge "det". Det gør du ved at differentiere din funktion.

Med hensyn til antallet af oplysninger. Du har hvad du skal bruge til at gøre hvad jeg har sagt. Bare følg de ting jeg skriver og du har facit.

Og skriv lige ordenligt. Det hedder ikke xo, men x0. Det er jo ikke o det er 0 og det skal stå i subskribt. Alt andet er forvirrende.

Karam


Skriv et svar til: dif.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.