Generelt

Program til figurtegning

10. september 2010 af Lakana (Slettet)

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. september 2010 af Economist (Slettet)

Du kan tegne det i LaTeX (med TikZ). Jeg tegnede alle mine grafer i LaTeX på første år, det er en smule avanceret, men det kan lade sig gøre, og det ser langt pænere ud end folks hjemmestrikkede paint-grafer.


Svar #2
10. september 2010 af Lakana (Slettet)

Hvad gør du så nu når du ikke er på første år længere? Er der ikke et lettere program? Hvad med afleveringer. Også i LaTeX eller Maple/Excel+Word?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: LaTeX kan bruges til alle års studier og efterfølgende publikationer, hvis man laver sådanne.


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. september 2010 af Jean

Jeg ville nok bruge Inkscape, som er et vektortegneprogram.

http://inkscape.org/


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. september 2010 af Economist (Slettet)

#2 Jeg benytter mig for så vidt af LaTeX, når det er muligt. Af flere grunde. Det ser pænere ud, det giver større typografisk råderum en Word, desuden slipper du for selv at layoute for meget. LaTeX tager lidt tid af lære, men når du skal skrive speciale et i matematisk fag (matematik, økonomi, fysik etc), kan det være fornuftigt at benytte LaTeX, og så er det jo godt at være i god øvelse.

#4 Hvor let er inkscape at bruge? Jeg kan se, at det faktisk er det program, der er brugt i wiki-graferne.


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. september 2010 af Jean

#5.

Rimelig let for en øvet pc bruger,  og der findes tonsvis af tutorials på YouTube.


Brugbart svar (2)

Svar #7
10. september 2010 af Economist (Slettet)

#6 Ja, det ser godt nok ud til at være nemt at betjene. Det minder, så vidt jeg kan se på Youtube, en smule om Paint, men det ser ud til at have flere muligheder.

#0 Se eventuelt denne video, der er målrettet mod økonomiske diagrammer. Graph Maker ser også ud til at være en mulighed, men det er ikke free scource, til gengæld ser det faktisk ret godt ud: video.

Jeg har vedhæftet et diagram tegnet i LaTeX, så kan du selv se, hvad du synes er pænest og nemmest at gå til.

Diagrammet er tegnet med koden:

\documentclass[12pt,oneside]{article}
\usepackage{tikz}

\begin{document}
\begin{center}
\begin{tikzpicture}[scale=0.5]
\draw [->] (0,0) -- (10,0) node [anchor=north] {$Q$};
\draw [->] (0,0) -- (0,10) node [anchor=south] {$P$};
\draw (1,1) -- (9,9) node [anchor=west] {$S_0$};
\draw (1,9) -- (9,1) node [anchor=west] {$D_0$};
\draw (2,10) -- (10,2) node [anchor=west] {$D_1$};
\draw [->](2.7,7.7) -- (3.3,8.3);
\draw [->] (7.5,2.9) -- (8.1,3.5);
\coordinate (X) at (intersection of 1,1--9,9 and 1,9--9,1);
\draw[dashed, gray] (X) -- (X |- 0,0) node [anchor=north, black] {$q_0$};
\coordinate (Y) at (intersection of 1,1--9,9 and 1,9--9,1);
\draw[dashed, gray] (Y) -- (0,10 |- Y) node [anchor=east, black] {$p_0$};
\coordinate (X) at (intersection of 1,1--9,9 and 2,10--10,2);
\draw[dashed, gray] (X) -- (X |- 0,0) node [anchor=north, black] {$q_1$};
\coordinate (Y) at (intersection of 1,1--9,9 and 2,10--10,2);
\draw[dashed, gray] (Y) -- (0,10 |- Y) node [anchor=east, black] {$p_1$};
\end{tikzpicture}
\end{center}
\end{document}
 

Vedhæftet fil:Figur.pdf

Skriv et svar til: Program til figurtegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.