Matematik

andengradspolynom

12. september 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej med jer (-: ..

Opgave 3) For hvilken værdi af a er 3 en rod i andengradspolynomiet f(x)= ax^2-7x+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af peter lind

Sæt x = 3 i dit funktionsudtryk og sæt dette til 0. Det giver en simpel ligning til at finde a.


Svar #2
12. september 2010 af studerende20 (Slettet)

Men hvordan isolerer jeg så a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af mette48 (Slettet)

Skriv den ligning du er kommet frem til


Svar #4
12. september 2010 af studerende20 (Slettet)

f(3) = a*3^2-7*3+3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af peter lind

Ja. Da 3 er rod skal resultatet blive 0.


Svar #6
12. september 2010 af studerende20 (Slettet)

jamen hvordan får man a til at stå alene?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2010 af peter lind

Fly alle led, der ikke indeholder a over på højre side og divider med 9.


Svar #8
12. september 2010 af studerende20 (Slettet)

altså .. så der står
a9= -18
a= -18/9
a= 9 .. ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2010 af mathon

                    f(3) = a·32 - 7·3 + 3 = 0

                              9a - 21 + 3 = 0

                              9a = 18

                              a = 2

                             



Svar #10
12. september 2010 af studerende20 (Slettet)

mange tak!!


Skriv et svar til: andengradspolynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.