Matematik
grundrelation
31. marts 2005 af
Snowbrigade (Slettet)
Hvordan kan ( (cos x)^2 + (sin x)^2 )/( (cos x)^2 )
blive 1/( (cos x)^2 ) ?
Jeg ved at det er regnet ud ved grundrelationen (cos^2 x) + (sin^2 x) = 1^2, som meget vel minder om pythagoras' sætning...
blive 1/( (cos x)^2 ) ?
Jeg ved at det er regnet ud ved grundrelationen (cos^2 x) + (sin^2 x) = 1^2, som meget vel minder om pythagoras' sætning...
Svar #1
31. marts 2005 af staehr (Slettet)
Øhm, jeg er ikke sikker på, jeg forstår spørgsmålet...
Hvis du kan acceptere, at
cos^2(x)+sin^2(x) = 1 ,
er der vel ikke så langt til
(cos^2(x)+sin^2(x)) / cos^2(x)) = 1/cos^2(x)
Husk, at
cos^2(x) = (cos(x))^2 .
Måske er det det, der forvirrer :0)
Hvis du kan acceptere, at
cos^2(x)+sin^2(x) = 1 ,
er der vel ikke så langt til
(cos^2(x)+sin^2(x)) / cos^2(x)) = 1/cos^2(x)
Husk, at
cos^2(x) = (cos(x))^2 .
Måske er det det, der forvirrer :0)
Svar #2
31. marts 2005 af Snowbrigade (Slettet)
(cos^2(x)+sin^2(x)) / cos^2(x)) = 1/cos^2(x)
okay, cos^2(x) og cos^2(x) bliver vel 1, men hvad så med den der sin??
okay, cos^2(x) og cos^2(x) bliver vel 1, men hvad så med den der sin??
Svar #3
31. marts 2005 af staehr (Slettet)
Det er et spørgsmål om notation.
Generelt:
f^2(x) = (f(x))^2
Dvs.
cos^2(x) = (cos(x))^2 og
sin^2(x) = (sin(x))^2
Er det det, du mener?
Generelt:
f^2(x) = (f(x))^2
Dvs.
cos^2(x) = (cos(x))^2 og
sin^2(x) = (sin(x))^2
Er det det, du mener?
Skriv et svar til: grundrelation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
