Matematik

hjæælp mat

12. september 2010 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

i et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved a med pil= ( 2, 3) og b med pil = (-1, 2)

a) bestem tallet s, således at a+ sb og v = (1, -1) er ortogonale

b) bestem arealet af parallelogrammet udspændt af a og a - b

c) bestem koordinatsættet til projektion af a på b
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan skrive med fedt ved at bruge redigeringsknapperne foroven i tekstboksen, så opgaven kan skrives mere overskueligt:

a = (2 ; 3) og b = (-1 ; 2) , og v = (1 ; -2) .

Bestem s, så a+sb og v er ortogonale. To vektorer er ortogonale, hvis deres skalarprodukt er nul. Dvs. du skal løse ligningen

(a + sb)•v = 0 , som er en ligning i s .


Skriv et svar til: hjæælp mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.