Dansk

Dnaskopgaven i 1.g

31. marts 2005 af Bezt (Slettet)
Ja! Lad mig komme til sagens kerne med det samme. Jeg er så heldig at skulle skrive en danskopgave her i år, om et valgfrit emne inden for den danske litteratur/kunst/film eller om værker/film/billeder som har påvirket den.

Problemet er bare at jeg ikke helt ved hvad jeg skal skrive om! Har lidt Leif Panduro: Rend mig i traditionerne (1958) i tankerne, men vil da gerne lige høre om nogle af jer evt. har erfaringer positive/negative til denne!

Jeg er også lidt af en "tolke-hest" (abe om i vil)... Er der nok at tolke på i "Rend mig i traditionerne"?

Ellers vil jeg da også gerne høre om i har nogle andre forslag til et emne (har også tænkt lidt på The Matrix, selvom det nok kan være lidt svært at skrive noget sammenhængende om). Men er åben for alle forslag :-)

Håber på lidt hjælp eller vejledning for jeg er lidt i vild rede med hvad jeg skal vælge!

De allervarmeste tanker!

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2005 af Hald86 (Slettet)

Først og fremmest er Rend mig I tra... lidt af en folkeskolebog. Jeg kan ikke sige om din lærer er enig, men det syntes jeg helt klart, bogen er omkring 100 sider, og de enkelte gange jeg læste den i folkeskolen, var det ikke lige den der sparkede røv i analysen. HVis du er mere tolkefreak, så vælg hellere noget lidt ældere litteratur, eller tag en novellesamling, (Kan anbefale "Radiator") Hvis du er til digte, er "Det værste af det bedste" også en rigtig god overvejelse.

Altså, efter som du elsker at analysrer, så vælg noget dybere gående - jeg ville ikke anbefale The Matrix. Gammel litteratur score oftest gode points hos lærerne!

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2005 af Bella (Slettet)

Hej!

Jeg har både haft "Rend mig i traditionerne" i folkeskolen og i gymnasiet. Det er min opfattelse at man kan analysere stort set alle tekster på flere niveauer, og jeg fik da også en hel anden indsigt i bogen efter vi havde læst og analyseret den i gymnasiet.
Jeg skrev selv om "Pelle Erobreren". Det er en lidt tung bog at komme igennem, men jeg synes den er rigtig spændende at analysere. "The Matrix" er da meget actionpræget, men måske kan du få noget godt ud af den? Jeg tror ikke jeg ville kunne.


Skriv et svar til: Dnaskopgaven i 1.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.