Matematik

Hjælp...det haster!!!

13. september 2010 af Lillozz (Slettet)

UDEN HJÆLPEMIDLER

Parablen P går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt O(0,0) og har toppunkt i T(3,6). Parablens andet skæringspunkt med førsteanksen er A.

Bestem koordinatsættet til A.

Bestem en ligning for parablen.

hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af lystig (Slettet)

prøv at tegne det du ved


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af mette48 (Slettet)

En lodret linie gennem x=3 er symmetriakse for parabelen

O ligger (3-0) enheder til venstre for denne linie, A skal ligger 3 enhedder til højre for den.

A= (6.0)

Nulpunkter er x=0 og x=6

y=a(x-0)(x-6)            indsætter (3,6)

6=a*(3-0)(3-6)

6=a*3*3

a=2/3

y=2/3 x*(x-6)


Svar #3
13. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Hej Mette, jeg forstår ikke hvordan en lodret linie gennem x=3 er symmetriakse for parablen. :s  hvorfor er x=3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af mette48 (Slettet)

Fordi toppunkter T =(3,6) og toppunktet ligger på symmetriaksen

Vil du hellere have en løsning, der kræver flere udregninger?


Svar #5
14. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Ja, tak :P


Skriv et svar til: Hjælp...det haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.