Tysk

Tysk-førnutid.

13. september 2010 af Bluewing (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg er en dreng fra 8.klasse som har brug for lidt hjælp til en simpel tysk opgave.

det er nogle sætninger som jeg skal skrive til førnutid.

1.Sie baden und surfen fast jeden tag.

2.Einmal treffen sie am See zwei Mådchen.

3.Am Abend høren sie zusammen ein konzert in Stadtpark

4.Dann sitzen sie lange in einem Cafè

5.Sie bestellen Eis. sie diskutieren und lachen

6.Und Tobias macht viele tolle fotos.

7.Am folgenden Tag Øffnet er die Kameta. Himmel!

8.Nichts da! Er hat den Film immer noch in der Tasche.

Er det rigtig, det jeg har fat i?

1. Sie hat jeden Tag gebadet und gesurft. 2. Einmal sie hat am See zwei Mädchen getroffen.

3. Am Abend sie hat zusammen ein Konzert im Stadtpark gehört

4. Dann sie hat lange in einem Café gesessen

5. Sie hat Eis Bestielen. Sie diskutieren und gelaufen.

6. Und Tobias hat viele tolle Fotos gemacht.

7. Am hat folgenden Tag er die Kamera geöffnet. Himmel!

8. Nichts da! Er den Film immer noch in der Tasche gehabt.
 

Tak få forhånd.


Svar #1
13. september 2010 af Bluewing (Slettet)

sry her kan man se det hele ;D

1. Sie baden und surfen fast jeden Tag.

2. Einmal treffen sie am See zwei Mädchen.

3.Am Abend hören sie zusammen ein Konzert in Stadtpark

4.Dann sitzen sie lange in einem Café

5.Sie bestellen Eis. sie diskutieren und lachen

6.Und Tobias macht viele tolle Fotos.

7.Am folgenden Tag Öffnet er die Kamera. Himmel!

8.Nichts da! Er hat den Film immer noch in der Tasche.

Er det rigtig, det jeg har fat i?

1. Sie hat jeden Tag gebadet und gesurft. 2. Einmal sie hat am See zwei Mädchen getroffen.

2. Einmal sie hat am See zwei Mädchen getroffen.

3. Am Abend sie hat zusammen ein Konzert im Stadtpark gehört

4. Dann sie hat lange in einem Café gesessen

5. Sie hat Eis Bestielen. Sie diskutieren und gelaufen.

6. Und Tobias hat viele tolle Fotos gemacht.

7. Am hat folgenden Tag er die Kamera geöffnet. Himmel!

8. Nichts da! Er den Film immer noch in der Tasche gehabt.
 

Tak få forhånd.
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2010 af everybod (Slettet)

Det er næsten rigtigt, ja.

Du skal bare lige have styr på kongruens, dvs at udsagnsled(verballed) og grundled(subjekt) passer sammen.

Så:

1. Sie haben jeden Tag gebadet und gesurft.

2. Einmal haben sie am See zwei Mädchen getroffen.

osv osv


Svar #3
13. september 2010 af Bluewing (Slettet)

tak for tilbage meldingen :)

fatter ikke hvordan jeg kunne overse habt/haben fejlen. Tak for hjælpen :). Så det vil være de eneste fejl, nu hvor jeg har rettet opgaven igennem for forkerte udsagnsled?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 I sætning 2 og 3 og 4 skal du have inversion, dvs. verbum før subjekt (som på dansk).

sætning 2.  die See = havet   -   der See = indsøen

sætning 5. bestilt = bestellt     -   formen "gelaufen"  er en perf.part. og kan ikke bruges som verballed 

sætning 7 og 8 er nonsens og giver ingen mening overhovedet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2010 af everybod (Slettet)

5. .... Sie haben diskutiert und gelaufen.

7. Am folgenden Tag hat er die Kamera geöffnet. Himmel!

8. Nichts da! Er hat den Film immer noch in der Tasche gehabt.

Der manglede bare lige et verbum i sætningerne.

"am See" er korrekt.



Brugbart svar (1)

Svar #6
13. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 "am See" er korrekt ?  nå for søren, er du sikker på det  ???        

-Det kommer nok an på om man mener  søen  eller havet !!

Hvis det drejer sig om havet, skulle man  nok skrive "am Meer".

I sætning 4 ville man sige "sie saßen seit lange in einem Cafë"


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. september 2010 af everybod (Slettet)

Ja, for i opgaven er sætningen jo konstrueret sådan. Han har ikke selv oversat dem, så det skal der ikke tages stilling til. Opgaven går kun på før-nutid.

Man kan godt lave sætning 4 på andre måder, men nu er det altså ikke det opgaven går ud på.


Svar #8
13. september 2010 af Bluewing (Slettet)

nonsens...Av for den...

men tak for svaret kunne godt se der var et eler andet galt med 7 og 8, men hvad er det der er galt? :/

undskyld,men jeg forstår ikke hvad jeg skal lave om ved 2'eren?

Føler mig som en idiot men jeg er vel her for at lære :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 Blåvinge,

Du bruger i sætning 2, 3 og 4 en engelsk ordstilling, men den går altså ikke på tysk. Her bruger man som på dansk i visse tilfælde inversion  (= omvendt ordstilling, dvs, verballed før subjekt).

Disse tilfælde ser man  når en sætning begynder med noget andet end subjektet.

Smlgn. dansk:  "Hun kommer i morgen"   -   "I morgen kommer hun". ......Det samme sker på tysk.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2010 af everybod (Slettet)

I sætning 7 og 8 havde du glemt "hat".

På dansk:

7. Den følgende dag han åbnet kameraet --> Den følgende dag har han åbnet kameraet.

8. Han stadig haft filmen  i tasken --> Han har stadig haft filmen i tasken.

Gav det mere mening? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2010 af everybod (Slettet)

Nårh ja, der skal byttes om på udsagnsled og grundled i sætning 2 - min fejl :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 eller måske "Nåh"  ??


Svar #13
13. september 2010 af Bluewing (Slettet)

Ja tak "everybod"

jeg forstod den med det samme og mange tak, for svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. september 2010 af everybod (Slettet)

det var så lidt :)


Svar #15
13. september 2010 af Bluewing (Slettet)

Så'e dette skulle være rimelig korekt førnutid tysk?
 

1. Sie haben jeden Tag gebadet und gesurft.

2. Einmal sie haben am See zwei Mädchen getroffen.

3. Am Abend haben sie zusammen ein Konzert im Stadtpark gehört.

4. Dann haben sie lange in einem Café gesessen.

5. Sie haben Eis Bestielen. Sie diskutieren und laufen.

6. Und Tobias hat viele tolle Fotos gemacht.

7. Am folgenden Tag hat die Kamera geöffnet. Himmel!

8. Nichts da! Er hat den Film immer noch in der Tasche gehabt.
 


Svar #16
13. september 2010 af Bluewing (Slettet)

Nå, ygotius og everybod

Virkede helt sikkert lidt uintelligent, men det er også svært at hamle op med en der på 3 år på STX og en professer...
Mange tak for jeres svar, jeres hjælp med min opgave. Siger endnu engang tak for denne gang ;)
 


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 Bluewing,

Sætn. 2, 5 og 7  er stadig slet ikke rigtige.

Man bør læse kommentarerne til dem og derpå rette dem til 


Svar #18
14. september 2010 af Bluewing (Slettet)

Nå okay, det er jo ikk så godt :(

men har afleveret. Så må man se "lidt" bedre efter næstegang.

Hvor slemt er "slet ikke"?


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 I sætning 2 har du, som  jeg nævnte i # 9, brugt en forkert (engelsk) ordstilling.

I sætning 5 er der , som sagt i # 4, brugt en forkert perf. part.form ("Bestielen" i stedet for den regelmæssige "bestellt")

I sætning 7 har du glemt grundleddet.

Det er altsammen,  øh......     -ikke bagateller. 


Skriv et svar til: Tysk-førnutid.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.