Matematik

log

13. september 2010 af xpepe04x (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg regne:

log(x+1) + log(x-2) = 1

Og det skal være uden lommeregner :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2010 af NejTilSvampe

 log(a+b) = log(a)*log(b)

log(a-b) = log(a)/log(b)

log(1) = 0                         Regneregeler brugt i FED.

log(x)*log(1) + log(x)/log(2) = 1

log(x)/log(2) = 1

log(x) = log(2)

x = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2010 af mathon

                    log(x+1) + log(x-2) = 1  og  x>2

                    log((x+1)·(x-2)) = log(10)

                    (x+1)·(x-2) = 10

                    x2 - x  - 2 = 10

                    x2 - x - 12 = 0 og x>2

                    x = 4

...................

#1's "regneregler" er forkerte


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2010 af NejTilSvampe

 Ya, du har ret. Jeg kom til at bytte rundt på dem :p 

det var log(a*b) = log(a)+log(b)  jeg tænkte på eller sådan noget.

skammer mig.


Svar #4
13. september 2010 af xpepe04x (Slettet)

 Tusind tak! Hvilken regleregel er det så jeg skal bruge? :-) :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2010 af NejTilSvampe

 #4 - 

log(a*b) = log(a)+log(b)

og så gør ligesom mathon demonstrerede i #2.

husk på at fordi du ikke kan tage log til et negativt tal er definitionsmængden x>2 , som mathon også skriver. Så derfor skal du forkaste alle andre løsninger under 2.


Skriv et svar til: log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.