Engelsk

Citat - forståelse.

14. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

"for the strength of a man and the softness of a woman, the institution of the family, and the differentiation of occupations are mere militant necessities of an age of physical force” - Hvad menes der med dette citat? Ö


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Citatet er fra H.G. Wells "The Time Machine", hvor der tales om specialiseringen mellem kønnene inden for børneopdragelse.


Svar #2
15. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Hej hej :)
Tak skal du have. Men hvad ligger der "i" citatet? Jeg forstår ikke dets budskab :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2010 af Stygotius

 I "The Time Machine" er der en vision af et fremtidigt samfund, -et kommunistisk med alt hvad man mente var karakteristisk for et sådant i form af ensrettethed og umenneskelighed. Fortælleren ser bl.a. et lille flok børn som var uden de almindelige forskelle i tøj, køn og kropsbygning, og de var fysisk ret veludviklede. De forekom fortælleren at være små, præcise udgaver af deres forældre. De så alle ud til at være trygge og have det godt.  At drengene og pigerne var så ens, så han som  noget man bare kunne vente  i et sådant samfund da mandlig styrke og kvindelig blødhed og de deraf f'ølgende forskelle i erhverv og beskæftigelse blot var nogle voldsomme nødvendigheder i et samfund hvor det var rå styrke der var afgørende. Hvis befolkningen er tilstrækkelig og velafbalanceret, er en stor produktion af børn snarere et onde end et gode for staten. Dér hvor vold og overgreb kun sjældent finder sted, er der kun lidt brug for en velfungerende famlie og kun lidt brug for at skelne mellem hvad drenge og piger har behov for.


Svar #4
16. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Hej Stygotius!

Mange tak for den meget dybdegående forklaring! Jeg søgte nemlig på "The time machine," da #1 påpegede det var der fra, men forstår godt nok ikke, hvorfor vi har skullet se på et citat, som først kan forstås hvis man forstår handlingen i den omtalte bog. Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2010 af Stygotius

 Næ, jeg synes også at det er noget anstrengt at kaste et sådant (for de få) kendt citat ud til almindelig beundring 


Skriv et svar til: Citat - forståelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.